Afgelopen zaterdag zijn alle vrijwilligers met (eventuele) partner een middagje uit geweest. VG Sport is namelijk erg trots op en blij met haar vrijwilligers! Het verzamelpunt was Gait Rigter alwaar de tandemfietsen klaarstonden. Via de nieuwe rode IJsselbrug is de hele club naar De Franse School in Hattem gefietst. Daar stond de koffie/thee met een Zwols gebakje voor iedereen klaar. Vervolgens kwamen de sporters in beweging voor een korte wandeling naar het Bakkerijmuseum.

In de bakkerij stond ene Fred te wachten. Hij had niet veel tijd want zijn vier zonen in de puberleeftijd waren alleen thuis en hij was bang dat de voorraad levensmiddelen teveel zou slinken
als hij langer dan een uurtje wegbleef. In ‘sneltreinvaart’ legde hij aan de hand van ter plekke bereide broodfiguren de levensloop van de vroegere bewoners van Hattem uit. Van de wieg tot het graf en van de lente tot de winter, en dat allemaal in eenvoudig zelfgemaakte broodvormen. Veel leuker toch dan al die kleffe wittige afbakrommel die je in de supermarkt koopt. Dat is toch geen brood, aldus Fred. Hoe dan ook, Fred had een geboeid en goedlachs publiek. Nog nooit had Fred zo’n fijn publiek gehad waar hij zo’n fijne band mee had, zei hij. Ondertussen de meest fantastische broodfiguren boetserend en de meest bizarre verhalen vertellend over zijn gezin. Het gezin dat hij naar eigen zeggen eigenlijk wel zou willen ruilen met die van zijn broer of buurman. Het is ons er eentje, die Fred.

 

Terug in De Franse School werd de club weer hartelijk onthaald. Een overheerlijk dinerbuffet werd klaargezet en drinken was er in overvloed. De vrijwilligers genoten zichtbaar.

 

En als klap op de vuurpijl zijn Cori en Luuk ten Wolde in het zonnetje gezet als vrijwilligers van het jaar 2013. Voor hun jarenlange tomeloze inzet wilde het bestuur van VG Sport hen eens extra bedanken.

 

 
Met enorm hartelijke dank aan De Franse School die als sponsor bijdroeg aan deze fantastische middag en avond!