Op zondag 7 november 2021 organiseerde Stichting Verstandelijk Gehandicapten Sport het eerste sportfestival voor verstandelijk gehandicapten uit de regio Zwolle in het multifunctionele sportcomplex Victorium te Zwolle. Een feestelijk sportfestival – georganiseerd conform de coronamaatregelen – vol leuke en uitdagende spel- en sportactiviteiten begeleidt door o.a. CALO-studenten, de Junior Kamer en clinics van top- en breedtesporters. Junior Kamer Zwolle had een fantastische verrassing voor VG Sport Zwolle. Met een bieractie hebben zij 4.750 euro voor VG Sport Zwolle opgehaald. Pim Hoek, voorzitter Junior Kamer Zwolle, reikte de cheque uit aan lid Elvira en bestuurslid van VG Sport Lisa Heethaar.

René de Heer, wethouder Sport, verzorgde de feestelijke prijsuitreiking. Alle deelnemers kregen van hem het fraaie nieuws te horen dat ze de eerste prijs hadden gewonnen. Vreugde alom in het splinternieuwe sportcomplex. Na de prijsuitreiking genoten de deelnemers van optredens van o.a. Harm Wolters en DJ Pieter. Na inspanning komt ontspanning. Met een moe en voldaan gevoel gingen de deelnemers met een brede glimlach huiswaarts.

Het VG Sport Festival is mede mogelijk gemaakt door de grote inzet van CALO-studenten van Windesheim, foto- en videografie door studenten Landstede, vrijwilligers VG Sport Zwolle, Jansen Vastgoed, HekonValentijn, Bruin Architecten, Victorium, Craft, Hervormd Weeshuis, PBN Music, DDOEN, PEC Zwolle United, Van Dalen Vormgeving, Junior Kamer Zwolle, Gait Rigter en de Ronde Tafel 167 IJsselland.

Bekijk hier de foto’s en de aftermovie van het VG Sport Festival