zwolse grachtdoor: Harry Fiet

 

Alle vrijwilligers van VGSport Zwolle kregen een mail of een telefoontje met de mededeling dat men op 9 april werd uitgenodigd voor een leuke middag. De uitnodiging luidde als volgt: “Vorig jaar met de bus richting Ommen, we zijn al een keer op de tandem naar Hasselt gefietst en een keer met ons eigen vervoermiddel naar Wijthmen en dit jaar met een ander vervoermiddel en wel met een prachtige boot door de stadsgracht van ons mooie Zwolle. Alleen dat al was genoeg om de uitnodiging aan te nemen. Zoiets had het merendeel van de vrijwilligers nog niet meegemaakt, ondergetekende in ieder geval niet. Onze insteek  was: We laten het over ons heenkomen en hoopten op een mooie dag. Dat is het geworden.

 

Tegen 15.00 uur mochten we plaats nemen in de boot waar iedereen een drankje tot zich kon nemen waar redelijk veel gebruik van is gemaakt. Ik als
rasechte Zwollenaar heb veel van Zwolle gezien zoals sloop van oude huizen en gebouwen en dan weer nieuwbouw van grote gebouwen en zoals heden veel leegstand van oude en nieuw gebouwen, maar Zwolle bekijken vanaf een boot in de Zwolse gracht! Nee, en dat hadden veel medepassagiers ook niet gedaan. De schipper vertelde bij iedere bezienswaardigheid zijn verhaaltje wat vaak verloren ging in het drukke geroezemoes van de aanwezigen. Velen onder ons zijn rasechte Zwollenaren maar zoiets moois om je geboorte- en woonplaats vanaf het water te bekijken was toch wel even wat anders. Het was in een woord prachtig. Zwolle is echt een mooie stad om in te wonen. Alle aanwezigen hebben genoten en vanaf deze plaats willen wij de organisator van deze middag, Teun Bouwhuis en zijn medewerkers, bedanken voor hun inbreng in deze.

 

Na de bootreis werden we allen uitgenodigd om een hapje te eten in het Chinees restaurant aan de Willemsvaart. Organisatie, nogmaals onze dank voor deze mooie middag.

 

Namens alle vrijwilligers van VGSport Zwolle