Bij Stichting VG Sport Zwolle (Stichting Verstandelijk Gehandicapten Sport Zwolle) is het onze missie om mensen met een verstandelijke, lichamelijke of meervoudige beperking de mogelijkheid te geven om wekelijks lekker te sporten. Want sporten is leuk, gezond en goed voor iedereen. Wij zetten ons als vrijwilligers met veel plezier in voor deze bijzondere en unieke doelgroep. Het zwemmen is één van onze activiteiten en erg populair onder de leden. Daarom zijn we opzoek naar extra versterking binnen onze vrijwilligersclub. Word jij onze nieuwe gastheer/gastvrouw of zwemvrijwilliger?    

Elke zaterdagochtend* zijn ongeveer 80 VG-sport-leden, samen met vrijwilligers en instructeurs, met veel plezier actief in het zwembad van On Campus op de Hogeschool Windesheim. De deelnemers komen uit Zwolle en de regio. De deelnemers komen met de taxi of ouders/begeleiders gaan mee naar het zwembad. De deelnemers hebben allemaal een verstandelijke beperking. Sommigen hebben daarnaast ook een lichamelijke beperking.

  • Er wordt in het therapiebad gezwommen in groepjes van 5 deelnemers, met één op één begeleiding. Elk half uur komt er een nieuwe groep.
  • In het wedstrijdbad zwemmen de deelnemers 45 minuten. Ze hebben allemaal minstens één zwemdiploma. De groepsgrootte varieert tussen 15 en 25 deelnemers per groep. Er zijn altijd 2 instructeurs op de kant en 5 tot 7 vrijwilligers in het water.

Wij zijn op zoek naar mensen die bij toerbeurt op de zaterdagmorgen gastheer/gastvrouw willen zijn. Jij bent, samen met een collega gastheer/gastvrouw, de gastvrije vraagbaak op de kant voor de instructeurs, vrijwilligers, deelnemers en hun begeleiders; je verzorgt koffie en thee voor de vrijwilligers en instructeurs; je houdt presentielijsten bij en je reikt prijzen uit aan de deelnemers, zodra de stempelkaart weer vol is. Dit is elke keer weer een feestje: trotse gezichten.

Ook zoeken we vrijwilligers voor in het water, om met onze deelnemers mee te zwemmen. Van baantjes zwemmen tot leuke waterspellen: elke week veel stralende en dankbare gezichten en waterpret.

Voor beide functies is een zwemdiploma en een Verklaring omtrent het Gedrag (VOG) een vereiste. De aanvraag van de VOG wordt verzorgd door VG Sport Zwolle. De kosten van de VOG worden door ons betaald.

Wij zijn super enthousiast, jij ook? Wil je graag meer informatie ontvangen of een keer komen kijken en meezwemmen op een zaterdagochtend? Je bent van harte welkom!

Bel of mail Frits de Vries, M: 06 52 36 45 05, E: [email protected]

*  Ons zwemseizoen loopt van medio september tot medio april. In de schoolvakanties is er geen zwemmen. De eerste groep in het therapiebad begint om 09.30 uur. De laatste groep om 11.30 uur. De eerste groep in het wedstrijdbad begint om 10.30 uur; de tweede groep om 11.15 uur

VG Sport Zwolle is ook op zoek naar vrijwilligers voor Sport en Spel. Informatie hierover vind je hier.