Zwolle, 27 januari 2014

BZ’ers actief tijdens Zesde Zwolse Zwemmathon op zaterdag 1 februari a.s.
ten behoeve van jubilerend VGSport Zwolle.

zwemmathon 2012 petervader

Op zaterdag 1 februari 2014 wordt van 10:30 tot 12:00 uur in het Hanzebad (Hanzelaan 300, 8017 JJ Zwolle) de Zesde Zwolse Zwemmathon gehouden. Leden en vrijwilligers van VGSport Zwolle en hun vrienden en familie zwemmen zoveel mogelijk baantjes waarvoor zij gesponsord worden. Tijdens deze Zesde Zwolse Zwemmathon worden zij ondersteund en aangemoedigd door Bekende Zwollenaren en een ijzersterke sporter. Zwolle’s expert van de lach, Peter Vader, verzorgt de presentatie. Wout Zijlstra, de sterkste man van Nederland, geeft ter inspiratie een woutzijlstrademonstratie van zijn bijzondere krachten. De Zwolse wethouder, Gerrit Piek, springt zelf het water in en zwemt zoveel mogelijk baantjes. VGSport Zwolle’s eigen voorzitter en prominent Zwollenaar, Teun Bouwhuis, opent de Zesde Zwolse Zwemmathon. De opbrengst gebruikt de 40-jarige VGSport Zwolle om er voor te zorgen dat mensen in Zwolle die een verstandelijke beperking hebben, kunnen blijven sporten, dansen en bewegen. Daarnaast wordt een deel gebruikt om jubileumactiviteiten te organiseren zoals het jubileumfeest op 22 februari a.s. en de VGSportdag op 8 november a.s. .

gerritpiekMeer dan 100 leden (allemaal mensen die een verstandelijke beperking hebben) zwemmen aanstaande zaterdag zoveel mogelijk baantjes voor hun club: de 40-jarige VGSport Zwolle. Ook de Zwolse wethouder van financiën, sport, ruimtelijke ordening, monumentenzorg en archeologie: Gerrit Piek, leden van collega sportclub SVI en medewerkers van de Rabobank gaan het water in om zoveel mogelijk baantjes te trekken. Uiteraard zwemmen de vrijwilligers van VGSport Zwolle mee. Voor VGSport Zwolle zijn vrijwilligers van levensbelang. Zij zijn het hart van de club en zetten teunzich vol overgave in voor de leden. Nieuwe vrijwilligers zijn altijd meer dan welkom! De Zesde Zwolse Zwemmathon is een leuke aanleiding om kennis te komen maken met de club. Er is een mooie publiekstribune en de zwemmers kunnen aanmoedigingen van iedereen goed gebruiken. Ook is er tijdens de Zesde Zwolse Zwemmathon nog gelegenheid om een sponsorbijdrage te leveren.

Kijk voor meer informatie over de 40-jarige VGSportZwolle op www.vgsportzwolle.nl. De club is ook te volgen via facebook en twitter: facebook.com/vgsportzwolle en twitter.com/VGSportZwolle.

————————–EINDE PERSBERICHT——————————-