Persbericht SportService Zwolle

Het sportaanbod van VG Sport Zwolle is uitgebreid met darten. Elke dinsdagavond wordt tussen 19.00-21.00 uur gedart in het multifunctioneel centrum De Bolder. De groep bestaat op dit moment uit 15 darters, maar er is nog ruimte voor geïnteresseerden. Lijkt het je leuk om mee te darten op de dinsdagavond? Meld je dan aan bij VG Sport Zwolle, 038 – 453 33 71 of [email protected] .

SportService Zwolle heeft in samenwerking met diverse instellingen een pilot gedraaid met darten in de AA-Landen. Dit was zo succesvol dat besloten is om de activiteit een structureel vervolg te geven. Om de activiteit te borgen is VG Sport Zwolle benaderd, zij waren direct enthousiast over het initiatief en bereid om de dartactiviteit bij hen onder te brengen. “VG Sport Zwolle heeft als doel om zoveel mogelijk mensen met een verstandelijke beperking de gelegenheid te bieden om te sporten”, zo vertelt Otti Damarjanan, bestuurslid van VG Sport Zwolle. “De dartactiviteit is een mooie uitbreiding op ons bestaande aanbod van dansen, badminton, sport & spel, zwemmen, jeu de boules en fietsen”.

De dartactiviteit wordt begeleid door Wilbert Jansen. Volgens Jansen gaat het niet alleen om het beter leren darten, maar ook om de sociale contacten. “Niet alleen de contacten onderling tussen de deelnemers, maar ook met de andere bezoekers van De Bolder. We darten in de gezamenlijke ruimte zodat dit ook de integratie van deze doelgroep in de wijk bevorderd”, aldus Jansen.

Wil je meer weten over darten in De Bolder of een keer mee darten? Neem dan contact op met VG Sport Zwolle, 038 – 453 33 71 of [email protected]. Wil je meer informatie over aangepast sporten in Zwolle, neem dan contact op met de afdeling aangepast sporten van SportService Zwolle, 038 – 423 66 86 of aangepastsporten@sportservicezwolle.nl. Neem ook eens een kijkje op www.sportservicezwolle.nl.