Van links naar rechts: Arjan Berends (adjunct-directeur Salverda), Erna Terwisga (secretaris/penningmeester VGSportZwolle, Teun Bouwhuis.

Van links naar rechts:
Arjan Berends (adjunct-directeur Salverda), Erna Terwisga (secretaris/penningmeester VGSportZwolle) en Teun Bouwhuis.

VGSport Zwolle, de stichting die zich inzet voor de Zwolse gehandicaptensport, heeft gisteravond, tijdens het jaarlijkse vrijwilligersuitje, een cheque ter waarde van maar liefst 14.000 euro in ontvangst mogen nemen. Het grootste gedeelte van het geweldige bedrag is bijeengebracht door genodigden van de afscheidsreceptie van Teun Bouwhuis. Bouwbedrijf Salverda heeft daar nog eens ruim 2.500 euro aan toegevoegd.

Teun Bouwhuis, al vele jaren voorzitter van VGSport Zwolle, vierde eerder dit jaar zijn 65ste verjaardag en legde daarom zijn functie als directeur bij Salverda neer. Ruim 25 jaar stond de Zwollenaar aan het hoofd van het familiebedrijf en nam op 23 april bij Van der Valk in Zwolle tijdens een receptie afscheid van zijn relaties. Aangezien Bouwhuis de Zwolse gehandicaptensport een warm hart toedraagt werden de genodigden vriendelijk verzocht geen cadeaus mee te nemen. Een gestorte bijdrage aan VGSport Zwolle werd meer op prijs gesteld. En hier gaven de genodigden gretig gehoor aan. Tot groot enthousiasme van de voorzitter van VGSport Zwolle. “Ik ben bijzonder verheugd over het aantal giften ten gunste van VG Sport. Het is een fantastisch bedrag dat zonder twijfel goed wordt besteed”, verzekert Teun Bouwhuis.

Het doel van VGSport Zwolle is om mensen die een verstandelijke beperking hebben de gelegenheid te bieden om te sporten. Want sporten is leuk, gezond en goed voor iedereen.